Kategorija

Albanija

.

02hero: put do posla u IT industriji

Projekat „Moja karijera na putu do heroja“ osmišljen je sa ciljem da mladima pomogne da pronađu posao u IT industriji kroz kurseve digitalnih veština, mekih i prenosivih veština i karijernog savetovanja.

.

PRODUŽENJE ROKA ZA DODELU GRANTOVA

Produžava se rok za podnošenje prijava projektnih predloga za dodelu sredstava za implementaciju modela integrisanih usluga (engl. one-stop-shop) za povećanje zapošljivosti mladih.

.

PRELIMINARNI REZULTATI POZIVA ZA DODELU SREDSTAVA

Objavljeni su preliminarni rezultati poziva za dodelu sredstava za implementaciju modela integrisanih usluga (engl. one-stop-shop) za povećanje zapošljivosti mladih.

.

Istraživanje: Nezaposlenost među mladima u Albaniji – uzroci i prepouke

Sprovedeno istraživanje ispitivalo je nekoliko problema koji su zaslužni za stopu nezaposlenosti u Albaniji, konkretno među mladima u Albaniji – mladima koji nisu zaposleni, niti su u procesu sticanja obrazovanja ili obuke (NEET).

.

Multisektorski pristup u svrhu povećanja zapošljivosti mladih

4. februara 2021. YSC održao je nacionalnu konferenciju u Albaniji „Prezentacija One-stop-shop modela integrisanih usluga za zapošljivost mladih“ u okviru projekta „Moja karijera na putu do heroja“.

.

Nacionalna konferencija „Prezentacija One-stop-shop modela integrisanih usluga“

YSC u Albaniji organizuje onlajn nacionalnu konferenciju za promociju One-stop-shop modela integrisanih usluga za povećanje zapošljivosti mladih.