Sproveden I modul obuke za finansijsku pismenost

.
📊 U kolikoj mjeri naša finansijska pismenost utiče na donošenje adekvatnih odluka vezanih za finansije?
📉 Razmišljamo li samostalno i analitički dok donosimo odluke o finansijskim transakcijama, ulaganjima, kako u privatnom, tako i u profesionalnom životu?
📈 U kojoj mjeri razumijevamo finansijske proizvode i tržišta, poreznu politiku…?
💡Odgovore na ova i slična pitanja, mladi polaznici programa SVE NA JEDNOM MJESTU će dobiti u okviru tri modula obuke – FINANSIJSKA PISMENOST koji se realizuju u period od novembra 2023. godine do januara 2024. godine u JU Narodnoj i univerzitetskoj biblioteci “Derviš Sušić” u Tuzli.
Ovako je to izgledalo na Modulu, dok mladi stiču jasniju sliku o ličnim i poslovnim finansijama, finansijskim alatima, procesima platnog prometa, zakonskim okvirima i nadležnim institucijama iz ove oblasti…
✅ Kroz projekat pružamo kontinuiranu podršku mladima što igra ključnu ulogu u njihovom ličnom i profesionalnom razvoju. Interaktivne obuke, prilagođene potrebama mladih, provode se u saradnji s relevantnim stručnjacima iz različitih područja i pružaju mladima priliku da steknu nove vještine, znanja i iskustva koja će im olakšati integraciju u bilo koje dinamično i zahtjevno radno okruženje.