Kategorija

One-stop-shop model

.

Održan I i II modul obuke Finanijska pismenost u Sremskoj Mitrovici

Započeli smo I modul obuka iz finansijske pismenosti 💰
Učesnici programa “Sve na jednom mestu” naučili su kroz teorijski deo i praktične primere šta su to investicije, štednja, platne kartice, penzijsko i zdravstveno osiguranje.

.

Sproveden I modul obuke za finansijsku pismenost

Kroz projekat pružamo kontinuiranu podršku mladima što igra ključnu ulogu u njihovom ličnom i profesionalnom razvoju. Interaktivne obuke, prilagođene potrebama mladih, provode se u saradnji s relevantnim stručnjacima iz različitih područja i pružaju mladima priliku da steknu nove vještine, znanja i iskustva koja će im olakšati integraciju u bilo koje dinamično i zahtjevno radno okruženje.

.

Održan četvorodnevni regionalni modul u Tuzli

Četverodnevni regionalni modul prenosivih vještina u sklopu našeg projekta „Sve na jednom mjestu za podršku omladinskom poduzetništvu i prekograničnoj saradnji“ jučer je službeno počeo u Tuzli. Mladi iz Tuzlanskog kantona ugostili su polaznike i polaznice obuke iz tri općine Sremskog distrikta iz Srbije na treningu "Pregovaranje i efikasno upravljanje konfliktima u poslovnom okruženju" kako bi se uz stručno vodstvo iskusnih trenera zajedno aktivno pripremili za tržište rada.  

Istraživanja u Srbiji i Bosni i Hercegovini

Cilј studija je da doprinesu socio-ekonomskom razvoju i unapređenju prekogranične saradnje Republike Srbije i Bosne i Hercegovine kroz povećavanje potencijala za zapošlјivost, mobilnost i inkluziju najranjivijih grupa mladih, a posebno mladih u NEET statusu (mladi koji nisu zaposleni, nisu i procesu obrazovanja i nisu na obuci ili treningu). Metodološki okvir studija One-stop-shop service for youth entrepreneurship and cross-border partnerships bazira se na modelu „Sve na jednom mestu“, koji podrazumeva istraživanje stavova nekoliko aktera omladinske politike. Sve na jednom mestu ili one-stop-shop model zapošlјavanja mladih ima za cilј jačanje zapošlјivosti i veština najranjivijih grupa mladih, kao što su mladi u NEET statusu, pružajući im podršku u tranzicionom periodu od škole do posla, uz definisanje nekoliko instrumenata.

.

🤷 Nemaš posao?
• Nisi uključen/a u formalno obrazovanje (srednja škola, fakultet..) ili neformalno obrazovanje (kurs, trening…)?
• Imaš između 18 i 30 godina?
📍Dolaziš iz Tuzle, Lukavca ili Živinica?
• Zainteresovan/a si za stipendiranu obuku do lakšeg zaposlenja?

.

Obukama do zaposlenja u Srbiji

Nemaš posao? Nisi uključen/a u formalno obrazovanje (srednja škola, fakultet..) ili neformalno obrazovanje (kurs, trening...)? Imaš između 18 i30 godina? Dolaziš iz Sremske Mitrovice, Rume ili Šida? Zainteresovan/a si za stipendiranu obuku do lakšeg zaposlenja? OVO JE PRILIKA ZA TEBE