Forum MNE

Partneri Forum MNE

FORUM MLADI I NEFORMALNA EDUKACIJA (Forum MNE) je aktivan u Crnoj Gori od 2002, prvo kao PRONI Institut za socijalnu edukaciju mladih, potom kao Forum Syd, a od marta 2007. godine kao Forum MNE. Forum MNE radi na polju razvoja lokalnih strategija za razvoj zajednica kroz neformalno obrazovanje i omladinski rad. Zaposleni u Forumu MNE većinski su omladinski radnici, ali i socijalni radnici, pedagozi, nastavnici i druge srodne profesije.

Organizacija ima razvijena pravila i procedure o upravljanju ljudskim kadrovima, zaštiti djece, osiguranju kvaliteta omladinskog rada u zajednici, razvoju mreže volontera, organizovanju obrazovnih razmjena mladih i volontera i organizovanju omladinskih kampova.

Vizija: Pravedno i miroljubivo društvo čijem razvoju doprinose aktivni mladi građani.

Misija: Forum MNE je organizacija koja ostvaruje svoju viziju pružajući podršku razvoju mladih ljudi u svjesne, odgovorne i aktivne pojedince i građane sposobne da prepoznaju, traže i ostvaruju svoja prava i doprinose razvoju miroljubivog i pravednog društva.

Forum MNE razvija i sprovodi programe i projekte koji promovišu: neformalno obrazovanje, omladinski rad u zajednici, omladinski aktivizam, vrijednosti EU i demokratiju, dječija i ljudskih prava i omladinsku politiku. Trudimo se da svi naši programi doprinose održivom razvoju, a naše poslovanje bude društveno odgovorno.

Aktivni projekti sprovode se u oblastima omladinskog rade, prevencije nasilnog ekstremizma, obrazovanja, zapošljivosti mladih, kulture, preduzetništva, podizanju kapaciteta mladih, razvoju zajednice, itd.

Aktivnosti projekta

Još uvek nema aktivnog sadržaja.