Kategorija

Istraživanja

.

Rezultati istraživanja za podizanje kapaciteta zapošljivosti NEET mladih

Istraživanje potreba aktera za implementaciju integrisanih usluga za zapošljivost NEET mladih sa fokusom na 4.0. industrijsku revoluciju.

.

Izvještaj u skladu sa rezultatima studije sprovedene u Bosni i Hercegovini

Studija je provedena kako bi se koristila za skaliranje i poboljšavanje razvijenog i isprobanog one-stop-shop modela edukacije u okviru projekta „My Career from Zero to Hero“. Cilj studije je da se identificira ternutno stanje u Bosni i Hercegovini vezano za zapošljivost mladih u poslovima četvrte industrijske revolucije.

.

Nacionalni izvještaj u skladu sa rezultatima istraživanja sprovedenog u Crnoj Gori

U Crnoj Gori u sklopu projekta „Moja karijera na putu do heroja” sprovedeno je istraživanje u okviru kog su ispitani stavovi NEET mladih, predstavnika IT-a i malih i srednjih preduzeća  i organizacija civilnog društva, ali i predstavnici državne i lokalne administracije koji su relevantni kada je u pitanju zapošljivost mladih.

.

Istraživanje: Nezaposlenost među mladima u Albaniji – uzroci i prepouke

Sprovedeno istraživanje ispitivalo je nekoliko problema koji su zaslužni za stopu nezaposlenosti u Albaniji, konkretno među mladima u Albaniji – mladima koji nisu zaposleni, niti su u procesu sticanja obrazovanja ili obuke (NEET).

.

Izveštaj o istraživanju sprovedenom na Kosovu

Istraživanje je sprovedeno kako bi se identifikovali nedostaci u kompetencijama NEET populacije u skladu sa potrebama IT kompanija i malih i srednjih preduzeća, organizacija civilnog društva i državnih institucija na Kosovu.

Države

  • Nema kategorija